Alegerea ochelarilor de soare pentru persoanele cu dioptrii: Sfaturi și recomandări

 

Ochelarii de soare cu dioptrii sunt potriviți pentru oricine are nevoie de corecția vederii și în același timp dorește să-și protejeze ochii de soare, dând purtătorului posibilitatea să vadă la fel de clar, cum o fac ochelarii de vedere.
Pot fi purtați tot timpul, indiferent de anotimp, având un dublu rol: de protecție la UV dar și dioptriile necesare, pentru ca vederea sa fie protejată.
Lentilele pot fi personalizate pentru orice situație, activitate sau sezon.
Fie că ai miopie, hipermetropie, astigmatism sau presbiopie, ochelarii de soare cu dioptrii sunt o soluție excelentă atunci când sunteți activi și vă place să călătoriți, conduceți mult,vă plac sporturile de apă și cele de iarnă sau sunteți sensibili la lumină.
Pentru alegerea ochelarilor de soare cu dioptrii este indicat să se facă un control optometric sau oftalmologic în cazul unor probleme patologice, pentru a stabili corecția necesară, lentilele de soare fiind disponibile pentru aproape toate persoanele purtătoare de ochelari cu dioptrii sau lentile de contact.
Ochelari de soare cu dioptrii pot fi un accesoriu la modă și îți poți alege rama în funcție de stil și culoare. Ochelarii sport cu dioptrii sunt ideali pentru activități în aer liber, ciclism, schi.
La ce trebuie să fi atent când alegi ochelarii de soare cu dioptrii:
– Rama poate fi de ochelari de soare sau o ramă pentru ochelari de vedere;
– Forma feței, nuanța părului, ochilor și a tenului;
– Tipul lentilei: lentilele se aleg în funcție de material, indicele de subțiere, tratamentul de polarizare, colorarea uni sau degrade și depunerea de tip
oglindă;
– Utilitatea lor și la ce vor fi purtați.
Lentilele trebuie să fie rezistente și incasabile, din sticlă organică sau policarbonat. Pot fi monofocale, bifocale, progresive iar pentru alegerea culorilor se recomandă să se țină cont că nuanța poate avea o influență majoră asupra diferențierilor de tonuri și contraste între obiecte.
Lentilele de culoare gri sunt odihnitoare în timpul zilei și benefice celor care conduc, pentru că ele nu modifică culorile naturale.
Culoarea maro este recomandată celor care conduc mult și este preferată de purtătorii miopi, punând în vedere micile detalii mult mai clar.
Verdele este foarte odihnitor și este indicat persoanelor cu hipermetropie;
Galben recomandat la schi sau în condiții de cer acoperit, deoarece îmbunătățește contrastul cromatic;
Albastru oferă o vedere odihnitoare și se recomandă persoanelor care au probleme de aproape;
Roz are efect relaxant și se utilizează în corecția permanentă a vederii.
Tratamentul de polarizare aplicat lentilelor elimină efectul de orbire, estompează reflexiile orbitoare produse de suprafețele puternic reflectante precum strada umedă, apa, zapada sau nisipul și măresc contrastul, fiind preferat persoanelor care conduc foarte mult sau petrec mult timp în aer liber.
Depunerea de tip oglindă pe lentile, reprezintă tendința momentului dând posibilitatea de a te afirma din punct de vedere stilistic. Aceste lentile au o protecție solară adecvată, nivel estetic superior, posibilitate de realizare pe rame tip sport, ajută la eliminarea efectului de orbire și se regăsesc într-o gamă variată de culori (roșu, verde, auriu, argintiu, albastru sau roz).
În concluzie, trebuie să optăm pentru culorile lentilei în funcție de dioptriile prescrise de medic sau optometrist, dar și de nevoile reale, potrivite activitățiilor desfășurate pentru ca vederea să nu fie influențată negativ.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături