Cum să alegi rama perfectă în funcție de forma feței și tonul pielii

Știai că?
În secolul al VIII-lea, primii ochelari erau în formă de clește, confecționați din fier sau argint, la extremități aflându-se câte o lentilă, brațele acestora apărând abia undeva prin secolul XVIII-lea.

 

Ochelarii sunt dispozitive medicale utilizate pentru îmbunătățirea calității vederii dar, în cele mai multe cazuri, aceștia devin un accesoriu care ajută la completarea unei ținute, îți dau o notă de senzualitate și mister. De asemenea, există și persoane care îi folosesc pentru mascarea anumitor defecte estetice.

Alegerea ochelarilor potriviți formei feței poate fi o sarcină destul de dificilă. Regula simplificată spune că trebuie aleasă o ramă cu forma opusă formei feței.

Cele mai comune forme ale feței sunt după cum urmează:

  • Oval– aceasta fiind considerată cea mai versatilă, prin urmare, pacientul poate alege dintr-o gamă largă de rame (cum ar fi cele rotunde, pătrate sau dreptunghiulare).
  • Rotund– în cazul acesta este recomandată o ramă dreptunghiulară, care îi conferă purtătorului un aspect mai ascuțit. De asemenea, se recomandă evitarea ramelor rotunde.
  • Pătrat– cele mai inspirate alegeri sunt date de ramele pe rotund sau ovale, pentru că astfel sunt atenuate trăsăturile ascuțite ale feței.
  • Inimă– acest tip de formă se completează perfect cu ramele cat-eye, fluture sau ovale, pentru a echilibra proporțiile feței.

Mare atenție la culori!

Un alt criteriu foarte important atunci când alegem o nouă ramă este culoarea acesteia, trebuie să ne orientăm mereu după culori care se potrivesc nuanței tenului nostru.

  • Ochelarii potriviți pentru tonul rece al pielii sunt cei care vor accentua cotrastul, de evitat nuanțele de verde, violet, albasru, maro sau gri.

365495394_768263861977104_8981121381885962617_n

  • Ochelarii potriviți pentru tonul cald al pielii se referă la persoane cu ten gălbui, auriu sau bronzat, cele mai potrivite sunt nuanțele de maro, auriu sau bej.

135752199_1767969870043577_5287484869037089896_n

După cum am menționat și la începutul articolului, ochelarii sunt dispozitive medicale al căror principal scop este acela de a corecta o problemă medicală, așadar, alegerea trebuie făcută alături de un specialist.

Suntem aici pentru a te ajuta! Programează-te chiar acum într-una dintre clinicile Alfa Oculus și beneficiază de servicii de calitate superioară!


Facebook


Instagram

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături